Hírek és Események

₪₪₪₪₪₪
2023-02-03 13:00:32

Nyugodj békében, Yoshimitsu Yamada mester
1938. február 17. - 2023. január 15

₪₪₪₪₪₪
2011-11-1 13:00:32

Tisztelt Aikidokák!
Az edzõképzésre a jelentkezés befejezõdött, a felvett személyek értesítést kapnak majd a továbbiakról!

₪₪₪₪₪₪
2012-04-03 11:47:11

Tisztelt Aikidokák! 

A magyar aikidós élet felmérésére és az edzõi továbbképzés további lehetõségeinek támogatására a felsõbb szervtõl információs adatlap kitöltésére és visszaküldésére kaptunk felhívást. Közös érdekünk miatt kérünk mindenkit (nem csak MAKSZ tagokat), hogy lehetõség szerint a mellékelt kérdõívet értelemszerûen kitöltve, legkésõbb 2012 május 24-éig éjfélig küldjék meg részünkre, hogy azokat összesítve, a minket is kötõ határidõre felterjeszthessük az illetékes szerv felé. 

A cím: presidentMAKSZ@gmail.com 

A kitöltött kérdõíven az egyesület, vagy klub nevét feltétlen tüntessétek fel az átfedések elkerülése miatt. 

Segítségeteket elõre is köszönve: a MAKSZ vezetõsége amennyiben a kitöltendõ fájl nem ment át kérjétek a fenti email címrõl!

₪₪₪₪₪₪
2011-10-11 15:57:22

Tisztelt Aikidokák!

Kérek minden Vezetõt, hogy a 2012-es évi “versenynaptárhoz” az edzõtáborok helyérõl és idõpontjáról az elõzetes tervezetet küldjétek meg, hogy a honlapra kitehessük és ne legyenek “kellemetlen” átfedések, tudjatok tervezni.

Közismert, hogy a sportról szóló 2004. évi törvény végrehajtására kiadott 25/2008 (IV. 29) ÖTM rendelet alapján kategorizálva lettek a hazánkban jelenlévõ sportágak. Sajnos többek közt az Aikido, mint sport nem lett sem besorolva, sem megemlítve, ezért olyan helyzet állt elõ amire mi sem számítottunk. A legnagyobb hátrányunkká ezáltal az vált, hogy jelenleg sportágunkban nem lehet hivatalosan, államilag elismert (OKJ) sporszervezõ, -menedzser, sportedzõ és sportoktatói szakképesítést tanulni és oklevelet szerezni. A tervezett új sporttörvényben viszont olyan kitételek várhatóak, amelyek megkövetelik a 2 évenkénti továbbképzést (mint régen), ezért elõbb-utóbb kikopnának edzõink.

Az elõzõek figyelembe vételével Szakszövetségünk felvette a kapcsolatot a Nemzeti Erõforrás Minisztériumával a helyzet megoldásáért. Azonban amíg nem tudjuk sportágunkat megerõsíteni, a törvény szövegével elfogadottá tenni, a fenti képzésekre nincs mód, ezért felhívjuk figyelmeteket e tényre.

A továbbiakban arra kérünk benneteket, hogy esetlegesen tervezett Aikido-s képzésrõl, terveitekrõl tájékoztassátok a Szakszövetséget akár közvetlen is a 06709442024 es telefonon, vagy a facebook Magyar Aikido.Kultúra Szakszövetség lapján. Ha lehetõség nyílik Aikido-s továbbképzésre abban az esetben hivatalos levélben értesítést küldünk a szakirányú képzõ Aikidos mester személyérõl, illetve a kötelezõ szakmai gyakorlatok helyszinérõl, idõpontjáról is. Addig senki, és semmilyen formában nem tud aikidos végzettséget szerezni sajnos. A jelenleg is érvényes 2008 elõtti aikido oktatói, edzõi stb. diplomák még további változásig érvényben maradnak, de a 2009 óta kiadottak érvénytelenek!

További kérésünk -lehetõség szerint- küldjétek meg az aikido-s szakirányú végzettségeiteket (a végzés idõpontjával), -természetesen az adatvédelmi elõírásokat fegyelembe vesszük- szintén a fenn jelzett email címre, hogy a nyilvántartásainkat feltölthessük, a változásokról értesítést küldhessük.

Budapest, 2011. október 10.

Zabó Ákos elnök sk.